25 Nis 2014

Öğrenci İşi Hızlı Pasta!



Malumunuz ikimiz de öğrenciyiz. Ne pasta kurslarında vakit öldürmeye fırsatımız var ne de buna ayıracak paramız. Üstelik bu pastamız da vize döneminde ders çalışırken sızmayalım, şeker yiyip enerji dolalım niyetiyle (tatlı için hep bir bahanemiz vardır!) ortaya çıkmış bir pasta. Dolayısıyla 10 dakika gibi kısa bir sürede yapıp 15 dakika gibi bir sürede de yedik kendisini. Aşırı kolay tarifi de ekleyelim hemen:



Malzemeler :)

2 adet muz
2 paket krem şanti
2 tane 80 gr'lık kare bitter çikolata
1 paket krema
1 adet pastaban
3 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata

Hazırlanışı :)

Öncelikle 2 paket krem şantiyi bir kaba döküp 2 su burdağı süt ile çırpıyoruz. Sonra pastabanı bir bardak sütle güzelce ıslatıyoruz. (alt ve üst keki birbirinden ayırıp tabi ki :))

Sonra küçük bir sos tenceresine bitter çikolataları parçalayıp atıyoruz. Üzerlerine de bir paket kremayı boşaltıp ben mariyle filan uğraşmadan ocağa veriyoruz tencereyi. En kısık ateşte çikolatalar kremanın içinde eriyene kadar ağır ağır karıştırıyoruz. Sütlü kahve değil bildiğiniz siyah çikolata renginde bir sos olana kadar devam ediyoruz karıştırmaya.

2 adet muzu ince ince dilimliyoruz.

Islattığımız pastabanın alt kekinin üzerine krem şantiyi boca ediyoruz ve bir güzel sıvıyoruz. Üzerine muz dilimlerini elimizi korkak alıştırmadan koyuyoruz. Son olarak damla çikolatanın yarısını serpiştiriyoruz ve kekin üst kısmını kapıyoruz.

Üste de krem şantiyi boca edip kalan muzu yerleştiriyoruz. Hazırladığımız çikolata sosunu da biiiiir güzel döküyoruz. Kenarlarından akış akış oluyor o sos. En üste de kalan damla çikolataları serpiyoruz.

Afiyet bal şeker olsun efem!

P.S: Muz yerine pekala çilek de kullanabilirsiniz. Hatta siz muzla çileği bir arada kullanın o pasta tadından yenmesin sonra... :D Biz evde ne bulduysak onunla yaptık gecenin 2'sinde...

0 yorum :

Yorum Gönder

Siz de görüş belirtmezseniz nasıl altın gününe döner burası yahu :D